WE FLOAT
► Palladium, Södergatan 15, Malmö
► onsdag 9 november kl: 19:00, dörrar från kl:18.00
► Entré: 200kr, Medlem Jazz i Malmö och Pensionär: 170kr, Studerande: 150 kr. Biljetter
Efter två kritikerrosade skivor är We Float ånyo aktuella med albumet “Let Go”. Här tar de musiken ytterligare ett steg in i det progressiva och suggestiva utan att överge sitt unika och säregna sound; en mix mellan akustiskt, elektroniskt och starka musikaliska röster.

Gruppen bildades 2013 av kompositören och basisten Anne Marte Eggen och fem år senare förärades bandet Sveriges Radios prestigepris Jazzkatten i kategorin Årets Grupp.

På scenen:
Anne Marte Eggen – bas, komposition och text
Linda Bergström – sång, synth
Fanny Gunnarsson – rhodes, piano, synth
Filip Bensefelt – trummor
Gäst: Samuel Hällkvist – elgitarr

Sagt om We Float: “Hela bygget och de vackra, utsirade melodierna vilar i famnen på klangerna och de högtidliga romantiska stämningarna (…) det som händer har arbetats fram med precision och ett öra för detaljer.”
Alexander Agrell, Sydsvenskan

”In a repertoire based on relaxed rhythms and original songs with English lyrics, bassist Anne Marte Eggen and her quartet We Float reflected that Nordic coolness.”
Doug Ramsey, The Wall Street Journal

”We Float är som sagt bra på skiva, men live växer de ändå flera klasser när de förlänger och förstärker låtarnas mäktiga outron med musiker av toppklass.”
Hymn

I samarbete med Musik i Syd och Palladium. Här hittar du mer om Palladium och om tillgänglighet och andra vanliga frågor. Välkomna till Palladium