I Jazz i Malmös nya serie ”Rising” möter du alltid två spännande och intressanta grupper, per kväll, som är på god väg mot stjärnorna!
► Inkonst, Bergsgatan 29
► Tisdag 5 oktober. Dörrar 19.00, på scen 19.30.
►Entré: 80 kr, Medlem: Jazz i Malmö och Inkonst 60 kr, student: 40 kr. Biljetter
WE ARE + Alice Hernqvist formas av fyra musiker som har växt upp under en tid där nästan all musik har varit tillgänglig och som resultat färgat musikerna och gjort musiken genreöverskridande och gränslös med ett fritt och öppet framförande. Med rötterna i jazzen men med en nyfikenhet som sträcker sig över genregränserna hämtas influenser från såväl 80-talets synthmusik som modern konstmusik.
Bandet består av musiker som kan höras i andra projekt såsom; Krokofant, Trondheim Jazzorkester, Megalodon Collective, Rune Your Day, Eberson, Post- Sun- Vision, Hvcker mfl.
Alice Hernqvist – Piano & Synth
Karl Hjalmar Nyberg – Saxofoner
Aaron Mandelmann – Bas
Axel Skalstad  – Trummor
Andra lysande grupp som delar kväll är Hannes Bennich Quartet.

Den Malmöbaserade saxofonisten Hannes Bennich har under de senaste åren snabbt etablerat sig som en saxofonist med stort sound och ett starkt musikaliskt uttryck. Under 2021 har han bl.a synts runt om i Europa på olika jazzfestivaler tillsammans med ”Kathrine Windfeld Sextet”. Debutalbumet som Hannes spelat in tillsammans med sin kvarett släpps under 2022. Hannes musik är starkt influerad av det som händer runt om på jazzscenen idag av hans egna generation men också av människorna han har omkring sig. Detta märks inte minst på vilka musiker han har med sig i sin kvartett. De är musiker med starka personligheter som med stor övertygelse formar musiken och låter den ändra riktning på ett fritt och lekfullt sätt.

Hannes Bennich – Altsaxofon
Britta Virves (ES/SE) – Piano
Tomas Sjödell (SE) – Bas
Emil Norman (DK/NO) – Trumset

I Jazz i Malmös nya serie ”Rising” möter du alltid två spännande och intressanta grupper, per kväll, som är på god väg mot stjärnorna!
Inkonst är rullstolsanpassat.
För mer information om tillgänglighet på Inkonst, läs mer: https://inkonst.com/scener-teknik/ inkonst.com
Tel +46 (0) 40-30 65 97.
Vi följer Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner för att säkerställa en trygg miljö på detta arrangemang.