► Victoriateatern. Picknick
►Måndag 6 maj. insläpp kl 19, på scen kl 19.30
► Pris:170:-, medl. Jazz i Malmö: 120:-, Student: 90:-.
► Biljetter säljs i entrén konsertkvällen eller förköp via Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö, 040-103020 Biljetter
Andreas Hourdakis är en mångsidig musiker, i jazzsammanhang förstås inte minst uppmärksammad för sin medverkan i Magnus Öström band men även som medlem i Karin Hammar Fab4 som nyligen släppt en ny skiva. Hourdakis har medverkat på ett antal skivutgivningar. Förutom på album med de ovan nämnda har han hörts bland annat på Jeanette Lindströms grammisvinnare Attitude & Orbit Control. 
I sin recension av Daniel Karlsson Trios grammisvinnande skiva Fusion for Fish, som Andreas Hourdakis gästade på, utnämnde Rob Mallows på brittiska London Jazz News Hourdakis till en av den europeiska jazzens mest distinkta gitarrister.
I september 2017 släppte Andreas sin andra skiva i eget namn, Andreas Hourdakis Trio ”Señor” (Brus & Knaster), med tolkningar av Bob Dylans musik. Skivan fick 4 av 5 stjärnor i amerikanska tidningen Downbeat som beskrev den som ”…one of the most creative jazz translations of Dylan’s work…”. Med i trion är Martin Höper (Rigmor Gustafsson) på kontrabas och Ola Hultgren (Ane Brun, Merit
Hemmingsson) på trummor.
Andreas Hourdakis – gitarr
Martin Höper – kontrabas
Ola Hultgren – trummor
LINDHA OCH FABIAN KALLERDAHL DUO
Ibland totalt sabotage, men alltid på ett alldeles eget, vackert och musikaliskt vis. En superduo som krossar låtar, pusslar ihop, vrider och vänder på de traditionella versionerna. I detta nya projekt med skivsläpp till våren blandar de vackra och sorgliga klassiska låtar med fria improvisationer.
Lindha Kallerdahl – röst
Fabian Kallerdahl – piano