Anna Lundqvist Quintet med Krister Jonsson

► Victoriateatern, tisdag 6 mars, Dörrar kl 19, på scen kl 19.30. Picknickkonsert.

► Pris: 170:- Medl.Jazz i Malmö:0:- Studenter 70 :-. I priset ingår garderobsavgift. På denna konsert går du gratis om du är medlem i Jazz i Malmö.

► Biljetter säljs via: Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö, 040-103020 Biljetter

 ”Hösten 2017 släppte Anna Lundqvist sin femte, MEWE, skiva med kvintetten och lät malmömusikern Krister Jonsson gästa. Den kombon blev magisk och det tyckte också publiken och jazzrecensenterna, speciellt de utländska. Digjazz gav bandet 5 av 5 i betyg. Kvällens material är från den nya skivan, blandat med äldre hits från bandets repertoar.

Vad är det som gör MEWE så speciell? Det mest uppenbara är att musiken är helt instrumental, sången ordlös och Anna har klivit ett steg tillbaka i rollen som sångare. Dock har hon klivit fram ett steg som kompositör och låter de nya kompositionerna och arrangemangen tala i harmonik och form. MEWE beskriver tre år av självreflektion, om relationer och vår samtid och omvärld. Musiken griper tag och är både intensiv och meditativ – samtidig. 

Anna Lundqvist Quintet är: Fabian Kallerdahl – piano, Mattias Grönroos – kontrabas/elbas, Jon-Erik Björänge – trummor/percussion, Björn Almgren – tenor/sopransaxofon och Anna Lundqvist – sång med gäst Krister Jonsson på gitarr.

DSC_1272-300x200