(Framflyttad till 10/11) 24/3 Karin Hammar Fab 4 feat. Olivier Ker Ourio & The Fab Stringz

(Framflyttad till 10/11) 24/3 Karin Hammar Fab 4 feat. Olivier Ker Ourio & The Fab Stringz

Karin Hammar har skapat musik för den unika sättningen jazzkvartett, stråkkvartett och munspelssolist. En idé som föddes när Karin spelade med munspelsvirtuosen Olivier Ker Ourio, en av Frankrikes mest eftertraktade jazzsolister och bandledare. Av den internationella jazzpressen anses han vara den belgiska jazzgiganten Toots Thielemans efterträdare. I ett samarbete med Musik i Syd på Palladium.

läs mer
Fanny Gunnarsson/Rasmus Nyvall/Felisia Westberg

Fanny Gunnarsson/Rasmus Nyvall/Felisia Westberg

På torsdagen 4/3 spelade vi in en livekonsert i Johannes kyrkan. Gå in här på sidan och och tryck på länk för att se den fina konserten. Tillsammans skapar denna lyriska trio en varm ljudbild som omsveper och skyddar en från kalla och mörka tider.

läs mer
10/3 FW5 & Johan Lundberg Assembly. ”Rising”

10/3 FW5 & Johan Lundberg Assembly. ”Rising”

Onsdag 10/3 spelade vi in två livekonserter på Inkonst. FW5 lägger vi upp med länk till vår youtube på måndag 15/3 kl.19.30. På tisdagen 16/3 lägger vi upp Johan Lundberg Assembly kl.19.30. Länkarna kommer ligga kvar så du kan in och inspireras när du behöver. Länkar hittar du här och på FB och Instagram. Dessa grupper är först ut i vår nya jazzserie ”Rising”, där du alltid möter spännande och intressanta grupper som är på god väg mot stjärnorna! Att njuta konserten är gratis.

läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2021

Alla medlemmar i Jazz i Malmö är välkomna på årsmöte onsdagen den 25 mars 2021 kl. 18:00.
Med anledning av Covid-19 kommer årsmötet ske digitalt. Anmälan för att delta på mötet skickas till info@jazzimalmo.com senast den 20 mars. Länk till mötet skickas ut ett par dagar innan mötet.

läs mer
MUSICMUSICMUSIC OVERSIZED

MUSICMUSICMUSIC OVERSIZED

På ons 31/3 spelar vi in en konsert med trion som har kallats ”den svenska jazzens mesta garageband” och ”ett litet paket av rytmisk rapphet”. Nu kommer dom som en förstärkt lyxversion, en septett, med arrangemang för viola da gamba, violin, basklarinett och flöjt. Konserten släpps upp måndag 5/4 kl.19.30. Konserten är gratis. Länk: https://youtu.be/7RzKoAumVRE

läs mer
Fredrik Kronkvist Ballads

Fredrik Kronkvist Ballads

På tor 8/4 spelade vi in en livekonsert i S:t Johannes kyrkan som vi släpper upp på mån 12/4 kl.19.30. Saxofonisten och kompositören Kronkvist senaste album med nyskrivna ballader är inspirerade av människor, böcker, historia, platser, konst och musik. Med sig har han några riktigt fina topp musiker. Länken kommer ligga kvar, så du kan in och inspireras när du behöver. Det blir en varm och annorlunda upplevelse, som medicin i en stressig tid. Länk ligger på sidan, så klicka in på konsertlänk.

läs mer
Ormbunken

Ormbunken

Nu i söndags spelar vi in en konsert på Inkonst, med det här sväniga gänget som med sina ormbunksrötter står stadigt i frijazzen men som lånar uttryck från fri impro, jazz, visa, 70-talsrock och psychedelia. På ons 14/4 kl.19.30 släpper vi upp med länk konserten. Den kommer ligga kvar för uppfriskande och dansant inspiration. Gå in på sidan och logga in på ”konsertlänk” för att se konserten.

läs mer
Ingrid Malmén. We are + Alice Hernqvist. ”Rising”

Ingrid Malmén. We are + Alice Hernqvist. ”Rising”

Tyvärr måste vi ställa in konserten med We are + A.Hernqvist. Vi flyttar fram konserten till hösten, live då:). Torsdagen den 15/4 spelade vi in en livekonserter på Inkonst med Ingrid Malmén med grupp och länk öppnas mån 19/4 kl.19.30. Gå in på sidan och klicka på Konsert! Swing, modern jazz med svenska texter. Gott.

läs mer
Angles 9

Angles 9

Åtta i publiken per konsert, tre olika set. 24 lyckliga fick njuta konserten 19 maj på Inkonst och som vi spelade in. Första set släpps upp nu på måndag 21/6, andra set onsdag 23/6 och till midsommar fredag 25/6. Länk kommer ligga här och på vår YouTube-kanal. Alla släpps upp kl.19.30 och ligger kvar för hur mycket lyssning och inspiration som helst. Bandledare är Martin Küchen på altsaxofoner, Goran Kajfes – trumpet, Magnus Broo – trumpet, Mats Äleklint – trombon, Johan Berthling – bas, Alexander Zethson – piano, Mattias Ståhl – vibrafon och Andreas Werliin på trummor. Eirik Hegdal NO – bariton och sopransaxofon kunde inte närvara vid denna konsert.

läs mer
Fre 28/8 Bergcrantz-Laurin Kvartett

Fre 28/8 Bergcrantz-Laurin Kvartett

En mästerlig kvartett som bjuder på musik av Anders Bergcrantz, Anna-Lena Laurin och några väl valda Standards. ”Social Distancing/Speakeasy” är en konsertserie med lokala jazzproffsmusiker. Begränsat antal platser gäller. Vi möblerar om så vi kan hålla avstånd. På Duxiana hotell. Garanterat sväng.

läs mer
Fre 31/7 Chico Lindvall Band

Fre 31/7 Chico Lindvall Band

Jazz i Malmös Guldnålsmottagare 2018, gitarristen Anders ”Chico” Lindvall kommer till Folk å Rock med sin supergrupp. Skriv in i kalendern: sväng! Anders Chico Lindvall, gitarr, Håkan Broström, alt/sopransax, Jakob Karlzon, klaviatur, Johnny Åman el/kontrabas och Paul Svanberg på trummor.

läs mer
Fre 31/7 Miriam Aïda kvintett//Social Distancing

Fre 31/7 Miriam Aïda kvintett//Social Distancing

En rytmfest, med musik som kryssar från den amerikanska kusten till det karibiska havet och vidare ner till Brasiliens vackra stränder. Amerikanskt, Cubanskt, Brasilianskt och Jamaicanskt – där den röda tråden blir afro-musikens olika vägar och uttryck i den nya världen. Vi möblerar om så vi kan hålla avstånd. På Duxiana hotell. Begränsat antal platser.

läs mer
Fre 26/6 Almaz Yebio Quartet

Fre 26/6 Almaz Yebio Quartet

Denna groove-orienterade stjärnkonstellation bjuder på jazz- och poplåtar från förr och nu, både egna och andras. ”Social Distancing/Speakeasy” är en konsertserie med lokala jazzproffsmusiker. 4 datum, fre 29 maj, fre 26 juni, fre 31 juni (TBA) och fre 28 aug (TBA). Begränsat antal platser gäller. Vi möblerar om så vi kan hålla avstånd. På Duxiana hotell. Garanterat sväng.

läs mer
Fre 29 maj Sven Erik Lundeqvist Trio

Fre 29 maj Sven Erik Lundeqvist Trio

Denna konsert är fullsatt! Ett finstilt och tungt svängande band som tar avstamp i 50-talets bop och sträcker sig via en rad influenser fram till nutid. Svängande beat med impressionistisk harmonik och tonvis med blues i en elegant skimrande klangvärld. Fri entré på hotell Duxiana Mäster Johansgatan 1. Vi möblerar med avstånd mellan bord och gäster så boka gärna din plats via: bokning@malmo.hotelduxiana.com På scen 17.00. Dörrar 16.30. Två set. Vi håller avstånd.

läs mer
Fre 25/9 Denward & Hjorth – Skivsläpp

Fre 25/9 Denward & Hjorth – Skivsläpp

Denna expressiva jazzduo, bestående av briljanta pianisten Magnus Hjorth och uttrycksfulla sångerskan Emma Denward släpper sitt självbetitlade album​ Denward & Hjorth den 25 september och ger en nyansrik, stämningsfull och samspelt releasekonsert. I konsertserien ”Social Distancing/Speakeasy”på Duxiana hotell.

läs mer
Tis 6/10 Lina Nyberg Tentet/Skivsläpp.

Tis 6/10 Lina Nyberg Tentet/Skivsläpp.

Hyllade jazzsångerskan och kompositören Lina Nyberg debuterade redan 1993 med duoalbumet ”Close” med pianisten Esbjörn Svensson. Nu släpper Lina albumet ”Clouds” med nykomponerad musik för tio musiker. En tentett utöver det vanliga på Victoriateatern. Dörrar 19.00. Picknickevenemang. OBS Fåtal biljetter!

läs mer
Tis 20/10 Makross – Mutual Acquaintances

Tis 20/10 Makross – Mutual Acquaintances

Fyra starka musiker bygger tillfälligt om och blir en septett. Sin annars mer traditionellt och finurliga jazzinriktad 60-talsmusik luckras upp något och fokus läggs på den nya konstellationen med meriterade musikerna: Elin Forkelid, Lisbeth Diers & Fabian Kallerdahl och dess konstnärliga kvalitéer. På Inkonst. OBS Fåtal biljetter.

läs mer
Fre 30/10 Jacob Karlzon, Rasmus Khilberg, Mattias Hjort (Albin måste ställa in)

Fre 30/10 Jacob Karlzon, Rasmus Khilberg, Mattias Hjort (Albin måste ställa in)

Tyvärr måste Helge Albin ställa in. Konserten blir av, men med trion. Helge Albin välkomnar vi varmast åter tillbaka när det blir möjligt igen. Jacob Karlzon – piano, Rasmus Khilberg – trummor, Mattias Hjort – kontrabas. Jazz i Malmö presenterar tillsammans med hotell Duxiana och Musik i Syd konserter med namnet ”Social Distancing/Speakeasy” med lokala jazzproffsmusiker. På scen 17.00 sharp! Boka via bokning@malmo.hotelduxiana.com så säkrar du din plats. Möblerat med avstånd, begränsat antal platser. Vi följer Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner för att säkerställa en trygg miljö på våra arrangemang.

läs mer
30/10 Anders Bergcrantz – skivsläpp

30/10 Anders Bergcrantz – skivsläpp

”Elevate” är Anders Bergcrantz tionde utgivning i eget namn. – Det är en platta jag är både stolt och oerhört glad över. Musikerna på plattan tillhör mina absoluta favoriter och det är ett nöje att skapa musik tillsammans med dem. På Palladium. På scen 20.00. 70 min utan paus. I ett samarbete med Musik i Syd. Fåtal biljetter.

läs mer
Ons 4/11 Kathrine Windfeld Big Band

Ons 4/11 Kathrine Windfeld Big Band

Windfeld räknas idag som ett av den europeiska jazzens intressantaste namn. Hennes storband är ett ungt och knivskarpt gäng av ensemblemusiker som när som helst kan förvandlas till stjärnsolister. På Palladium i samarbete med Musik i Syd. På scen 19.00!

läs mer

   

Arkiv

Ett stort tack till våra sponsorer och samarbetspartners:

Folkuniversitetet

Kulturrådet

Malmö Stad

Svensk Jazz
Vend.se