Fanny Gunnarsson/Rasmus Nyvall/Felisia Westberg

Fanny Gunnarsson/Rasmus Nyvall/Felisia Westberg

På torsdagen 4/3 spelade vi in en livekonsert i Johannes kyrkan. Gå in här på sidan och och tryck på länk för att se den fina konserten. Tillsammans skapar denna lyriska trio en varm ljudbild som omsveper och skyddar en från kalla och mörka tider.

läs mer
10/3 FW5 & Johan Lundberg Assembly. ”Rising”

10/3 FW5 & Johan Lundberg Assembly. ”Rising”

Onsdag 10/3 spelade vi in två livekonserter på Inkonst. FW5 lägger vi upp med länk till vår youtube på måndag 15/3 kl.19.30. På tisdagen 16/3 lägger vi upp Johan Lundberg Assembly kl.19.30. Länkarna kommer ligga kvar så du kan in och inspireras när du behöver. Länkar hittar du här och på FB och Instagram. Dessa grupper är först ut i vår nya jazzserie ”Rising”, där du alltid möter spännande och intressanta grupper som är på god väg mot stjärnorna! Att njuta konserten är gratis.

läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2021

Alla medlemmar i Jazz i Malmö är välkomna på årsmöte onsdagen den 25 mars 2021 kl. 18:00.
Med anledning av Covid-19 kommer årsmötet ske digitalt. Anmälan för att delta på mötet skickas till info@jazzimalmo.com senast den 20 mars. Länk till mötet skickas ut ett par dagar innan mötet.

läs mer
MUSICMUSICMUSIC OVERSIZED

MUSICMUSICMUSIC OVERSIZED

På ons 31/3 spelar vi in en konsert med trion som har kallats ”den svenska jazzens mesta garageband” och ”ett litet paket av rytmisk rapphet”. Nu kommer dom som en förstärkt lyxversion, en septett, med arrangemang för viola da gamba, violin, basklarinett och flöjt. Konserten släpps upp måndag 5/4 kl.19.30. Konserten är gratis. Länk: https://youtu.be/7RzKoAumVRE

läs mer
Fredrik Kronkvist Ballads

Fredrik Kronkvist Ballads

På tor 8/4 spelade vi in en livekonsert i S:t Johannes kyrkan som vi släpper upp på mån 12/4 kl.19.30. Saxofonisten och kompositören Kronkvist senaste album med nyskrivna ballader är inspirerade av människor, böcker, historia, platser, konst och musik. Med sig har han några riktigt fina topp musiker. Länken kommer ligga kvar, så du kan in och inspireras när du behöver. Det blir en varm och annorlunda upplevelse, som medicin i en stressig tid. Länk ligger på sidan, så klicka in på konsertlänk.

läs mer
Ormbunken

Ormbunken

Nu i söndags spelar vi in en konsert på Inkonst, med det här sväniga gänget som med sina ormbunksrötter står stadigt i frijazzen men som lånar uttryck från fri impro, jazz, visa, 70-talsrock och psychedelia. På ons 14/4 kl.19.30 släpper vi upp med länk konserten. Den kommer ligga kvar för uppfriskande och dansant inspiration. Gå in på sidan och logga in på ”konsertlänk” för att se konserten.

läs mer
Ingrid Malmén. We are + Alice Hernqvist. ”Rising”

Ingrid Malmén. We are + Alice Hernqvist. ”Rising”

Tyvärr måste vi ställa in konserten med We are + A.Hernqvist. Vi flyttar fram konserten till hösten, live då:). Torsdagen den 15/4 spelade vi in en livekonserter på Inkonst med Ingrid Malmén med grupp och länk öppnas mån 19/4 kl.19.30. Gå in på sidan och klicka på Konsert! Swing, modern jazz med svenska texter. Gott.

läs mer
Angles 9

Angles 9

Åtta i publiken per konsert, tre olika set. 24 lyckliga fick njuta konserten 19 maj på Inkonst och som vi spelade in. Första set släpps upp nu på måndag 21/6, andra set onsdag 23/6 och till midsommar fredag 25/6. Länk kommer ligga här och på vår YouTube-kanal. Alla släpps upp kl.19.30 och ligger kvar för hur mycket lyssning och inspiration som helst. Bandledare är Martin Küchen på altsaxofoner, Goran Kajfes – trumpet, Magnus Broo – trumpet, Mats Äleklint – trombon, Johan Berthling – bas, Alexander Zethson – piano, Mattias Ståhl – vibrafon och Andreas Werliin på trummor. Eirik Hegdal NO – bariton och sopransaxofon kunde inte närvara vid denna konsert.

läs mer
Mån 4/10 Atomic

Mån 4/10 Atomic

Efter 20 år med hyllade skivsläpp och uppskattade turnéer världen över så har Atomic, en av Skandinaviens mest originella jazzgrupper bestämt sig för att upplösa gruppen. Sista chansen att få bli underbart golvad av denna grupp, med gräddan av improvisationsmusiker. På Inkonst.

läs mer
Tis 5/10 ”Rising” WE ARE & A.Hernqvist + Hannes Bennich Quartet

Tis 5/10 ”Rising” WE ARE & A.Hernqvist + Hannes Bennich Quartet

We Are + Alice Hernqvist har rötterna i jazzen och hämtar influenserfrån såväl 80-talets synthmusik som modern konstmusik. Malmöbaserade saxofonisten Hannes Bennich har snabbt etablerat sig som en saxofonist med stort sound och ett starkt musikaliskt uttryck. Med sig i sin kvartett har han starka musiker och tillsammans formar de musik på ett fritt och lekfullt sätt. På Inkonst.

läs mer
Tors 14/10 David´s Angels. Konsert/Liveinspelning

Tors 14/10 David´s Angels. Konsert/Liveinspelning

Änglalik och Brutal Jazz -En dedikation till människors likheter och de flöden som för oss närmre. En intim konsert och liveinspelning i legendariska Gula Studion. Konserten släpps upp på Jazz i Malmös YouTube kanal senare i oktober.

läs mer
Tis 26/10 ”Rising” Tre Öar + Fartyg 6

Tis 26/10 ”Rising” Tre Öar + Fartyg 6

Tre Öar, telepatiskt samspelt trio som väver samman drömska och nostalgiska tondikter. Fartyg 6, en sextett med inspiration från kammarmusik som hyllats för sitt originella uttryck och sitt täta samspel. På Inkonst.

läs mer
Ons 27/10 Funky Möllan

Ons 27/10 Funky Möllan

Fyra Malmömusiker, bekanta för jazz-publiken, bjuder på en repertoar med låtar av tex Headhunters och Sun Ra blandas med enstaka original. Till konserten på restaurang Möllan har de bjudit in eminenta gästerna Svante Lodén och Alexandra Shabo. Fri entré, men kom i god tid för plats.

läs mer
Tors 11/11 Thymeshift

Tors 11/11 Thymeshift

Rock, jazz, elektroniskt, akustiskt och improviserat. Dynamiskt kollektiv i ny formation med keyboardisten John Lönnmyr och med elektroanalog beatbeaserade inslag i musiken. På Inkonst.

läs mer
Ons 17/11 Albin/Bergcrantz

Ons 17/11 Albin/Bergcrantz

Saxofonlegenden Helge Albin möter hyllade och prisbelönta trumpetaren Anders Bergcrantz i S:T Johannes kyrkan. Fler musiker tillkommer. T.B.A. Fri entré. I samarbete med S:T Johannes Kyrkan.

läs mer
Tors 18/11 Ellen Andersson 

Tors 18/11 Ellen Andersson 

När Ellen släppte sitt andra album i höstas gick kritikerna i spinn, och Johan Norberg skrev ”Jag häpnar, och hisnar. En av de bästa svenska jazzskivor jag hört”. Grammisjuryn var precis lika imponerad och nominerade albumet i kategorin Årets Jazz. På Palladium i samarbete med Red 28 Entertainment.

läs mer
Tors 25/11 STHLM svaga

Tors 25/11 STHLM svaga

Nyskriven musik som självaste Carla Bley komponerat specifikt för gruppen. Med tonsvaga klanger öppnas subtila nyanser. Ensemblen vill erbjuda andra att lyssna mer noggrant för att höra mer. En ytterst stark musikupplevelse på Inkonst.

läs mer

   

Arkiv

Ett stort tack till våra sponsorer och samarbetspartners:

Folkuniversitetet

Kulturrådet

Malmö Stad

Svensk Jazz
Vend.se