Ava

Ava

Nils Andersson och Linda Bergström bildar tillsammans duon Ava som är aktuella med sitt andra album ”Älven och havet”.

Det Malmöbaserade bandet Ava debuterade 2014 på Havtorn Records med sin självbetitlade skiva och har sedan dess fått många fina utlåtanden, både live och på skiva. Sedan föregående skiva har bandets låtskrivare och textförfattare Nils Andersson komponerat nytt material till Ava. I den nya musiken vänder han i text och musik tillbaka till sina ungdomsår i Västerbottens inland med reflektioner kring samtiden och det förflutna.

Mycket är sig likt sedan debuten, men denna gång tar Ava musiken ett steg längre genom att spela helt akustisk med mycket stämsång.

Nils Andersson – gitarr, sång • Linda Bergström – sång

Gästande musiker:
Mattias Hjorth – kontrabas
Emma Kragh-Elmøe – violin, viola
Almaz Yebio – kör
Hanna Söderqvist – kör
Andrea Hatanmaa – kör

Fri entré för medlemmar! Bli medlem på plats!

Dörrar 19.00. På scen 20.00. Entré: 195 kr, student 100 kr. Fri entré för medlemmar. Bli medlem på plats för 150 kr, student 50 kr!
Biljetter via jazzimalmo.com, babel.se samt i dörren konsertkvällen.

Spångatan 38, Malmö

Var: Babel, Malmö
När: 2024-02-27 19:00
Köp biljett

Nästkommande arrangemang

Johannes Nästesjö & Sten Sandell Duo

Var: S:t Pauli Kyrka, Malmö
När: 2024-09-21 17:00

Improviserad/realtidskomponerad musik i den samtida Europeiska andan. Byggd på konversationer snarare än monologer. Musikaliskt, stundtals luftigt och med gott om utrymme för de bägge musikerna att frasera fritt, men ändock tillsammans. Stundtals intensivt, ytterst rytmiskt komplext och kompakt, med musik →

Miriam The Believer

Var: Palladium, Malmö
När: 2024-11-07 19:00

Mariam Wallentin är en artist med stort hjärta, lika eftertänksam som musikaliskt djärv i sitt konstnärskap. En Alice Coltrane för vår tid. Hennes röst utforskar oupptäckta världar, där själsligt djup möter musik och får oss att känna och tänka. Med →