Ava

Ava

Nils Andersson och Linda Bergström bildar tillsammans duon Ava som är aktuella med sitt andra album ”Älven och havet”.

Det Malmöbaserade bandet Ava debuterade 2014 på Havtorn Records med sin självbetitlade skiva och har sedan dess fått många fina utlåtanden, både live och på skiva. Sedan föregående skiva har bandets låtskrivare och textförfattare Nils Andersson komponerat nytt material till Ava. I den nya musiken vänder han i text och musik tillbaka till sina ungdomsår i Västerbottens inland med reflektioner kring samtiden och det förflutna.

Mycket är sig likt sedan debuten, men denna gång tar Ava musiken ett steg längre genom att spela helt akustisk med mycket stämsång.

Nils Andersson – gitarr, sång • Linda Bergström – sång

Gästande musiker:
Mattias Hjorth – kontrabas
Emma Kragh-Elmøe – violin, viola
Almaz Yebio – kör
Hanna Söderqvist – kör
Andrea Hatanmaa – kör

Fri entré för medlemmar! Bli medlem på plats!

Dörrar 19.00. På scen 20.00. Entré: 195 kr, student 100 kr. Fri entré för medlemmar. Bli medlem på plats för 150 kr, student 50 kr!
Biljetter via jazzimalmo.com, babel.se samt i dörren konsertkvällen.

Spångatan 38, Malmö

Var: Babel, Malmö
När: 2024-02-27 19:00
Köp biljett

Nästkommande arrangemang

Den förbjudna fruktkolan

Var: Palladium, Malmö
När: 2024-03-23 14:00

Den Förbjudna Fruktkolan gör musik och spelar interaktiva konserter för barn i förskoleålder och deras vuxna. Musiken är komponerad av Sabina Wärme, som även sjunger i projektet. Medverkar gör också Lisa Grotherus på klarinetter och kör, Isabell Gustafsson-Ny på piano →

Maja Mannila (FIN) + Support

Var: Babel, Malmö
När: 2024-04-22 19:00

Support: Studenter från Skurups Jazzlinje. Maja Mannila är jazz- och soulsångerska, pianist och kompositör. Tillsammans med trion som består av Severi Sorjonen på trummor och Johannes Granroth på bas, framför hon sina egna låtar i en stil som kombinerar jazz, →