Guldnålen 2023 – Jan Lundgren

Guldnålen 2023 – Jan Lundgren

Jazz i Malmö presenterar
Guldnålen 2023: Jan Lundgren
Guldnålen är en hedersutmärkelse som föreningen Jazz i Malmö årligen delar ut till en musiker som gjort kreativa och innovativa insatser för att främja jazzen i regionen. Guldnålen 2023 går till pianisten Jan Lundgren. Under kvällen bjuds vi både på en fantastiskt guldnålskonsert och diplomutdelning där vi får höra motiveringen som ligger bakom utmärkelsen.
Jan Lundgren är en av Sveriges främsta pianister och är idag en internationell exportvara som tar honom över stora delar av världen. Inte minst hans dryga 50 skivinspelningar har gjort honom känd såväl i Sverige som utomlands.
Balansen mellan att dels vårda originalmusiken men samtidigt leverera personliga, intrikata, harmoniskt skimrande och rytmiskt swingmättade improvisationer, har blivit något av Jans signum. Vare sig det gäller standardlåtar, folkmusik eller klassisk musik utvecklar han materialet och sätter sin egen, högst personliga prägel.
Sedan han blev ”upptäckt” av Arne Domnérus har han spelat med musiker såsom Putte Wickman, Bernt Rosengren, Monica Zetterlund, Rune Gustafsson samt många andra svenska samt internationella musiker såsom Richard Galliano och Paolo Fresu.
Till konserten har Jan bjudit med sig några mycket eminenta musiker upp på scen; nämligen Karl-Martin Almqvist på tenorsaxofon, Cornelia Nilsson på trummor och Daniel Franck på kontrabas.
Foto: Markus Fägersten
Picknickevenemang
Insläpp kl 19, på scen kl 19.30.
Pris: 260 kr vid bord, 220 kr på balkong. Medlem/stud/pens: 220 kr vid bord, 180 kr på balkong. Biljetter släpps upp under dagen/tors 2/11.
För mer information om Victoriateatern, tillgänglighet och andra vanliga frågor: www.victoria.se/sv/oversikt/Ditt-besök-FAQ
Läs mer om Jazz i Malmös konserter på www.jazzimalmo.com
Var: Victoriateatern, Malmö
När: 2024-01-24 19:00
Köp biljett

Nästkommande arrangemang

Fredrik Kronkvist Quartet & Otero String Quartet

Var: Palladium Malmö
När: 2024-01-30 19:00

Fredrik Kronkvists nya album Open Gates är ett internationellt samarbete med några av jazzens och den klassiska musikens mest spännande nutida musiker. Fredrik Kronkvists kompositioner är arrangerade för stråkkvartett av prisbelönta arrangören och kompositören Kathrine Windfeld från Köpenhamn som också är kvällens pianist. På scen möter vi Fredrik Kronkvist Quartet tillsammans med Otero String Quartet […]

Scott Henderson

Var: Babel, Spångatan 38, Malmö
När: 2024-03-12 20:00

En av världens främsta jazzgitarrister, Scott Henderson, är aktuell med ny musik och Sverigebesök! Den 12 mars besöker han Malmö tillsammans med sina musiker och Jeff Aug som support för en konsert på Babel. Henderson fick en rivstart karriären när han tillsammans med basisten Gary Willis bildade bandet Tribal Tech. Med sin egen blandning av […]