It’s All About the Ladies med Sisters of Jazz

It’s All About the Ladies med Sisters of Jazz

Gör dig redo för en svängig hyllning till några av jazzens kvinnliga ikoner som inte fått det rampljus de förtjänar! Sisters of Jazz lyfter fram kvinnorna som i text, musik och arrangemang har gett oss älskade och ofta spelade jazzklassiker men som själva blivit bortglömda.

Här återfinns bland andra Dorothy Fields, Nancy Hamilton, Marian McPartland, Kay Swift och Mary Lou Williams men även vokalister som Billie Holiday, Peggy Lee och Ella Fitzgerald, som skrivit text och musik till flera berömda melodier.

Allt startade 2014 då jazzsångerskan, kompositören och textförfattaren Anna Pauline Andersson fick i uppdrag att sätta samman ett band enbart bestående av kvinnliga musiker till en konsert på Internationella Kvinnodagen. Konserten, som blev en succé, ledde till nuvarande Sisters of Jazz; ett band med etablerade, professionella kvinnliga musiker från Danmark och Sverige.

Sedan dess har bandet synts på turnéer, fått lovord och fina recensioner, spelat in en EP och nu senast (2022) albumet ”The Hidden Ladies of Jazz”. Deras breda repertoar sträcker sig från skön swing och bebop via modernare jazz till nya kompositioner och arrangemang.

”Sisters of Jazz är en samspelt och mycket jämn grupp, där ingen av instrumentalisterna överglänser någon annan… Anna Pauline hade en huvudroll, tack vare sin expressiva sång och de levande presentationerna”
(A. Agrell, Sydsvenskan/HD)

“Svängig musik och starka melodier i en underbar kombination.”
(Sundsvalls Tidning)

Anna Pauline Andersson (SE) – sång • Lis Wessberg (DK) – trombon • Pernille Bévort (DK) – tenorsax
Catrine U. Frøhlund (DK) – piano • Ida Hvid (DK) – bas • Benita Haastrup (DK) – trummor

Entré: 240 kr
Medlem Jazz i Malmö: 200 kr
Studerande: 150 kr

Arr: Musik i Syd och Jazz i Malmö

Var: Palladium Malmö
När: 2023-10-06 19:00
Köp biljett

Nästkommande arrangemang

Fredrik Kronkvist Quartet & Otero String Quartet

Var: Palladium Malmö
När: 2024-01-30 19:00

Fredrik Kronkvists nya album Open Gates är ett internationellt samarbete med några av jazzens och den klassiska musikens mest spännande nutida musiker. Fredrik Kronkvists kompositioner är arrangerade för stråkkvartett av prisbelönta arrangören och kompositören Kathrine Windfeld från Köpenhamn som också är kvällens pianist. På scen möter vi Fredrik Kronkvist Quartet tillsammans med Otero String Quartet […]

Scott Henderson

Var: Babel, Spångatan 38, Malmö
När: 2024-03-12 20:00

En av världens främsta jazzgitarrister, Scott Henderson, är aktuell med ny musik och Sverigebesök! Den 12 mars besöker han Malmö tillsammans med sina musiker och Jeff Aug som support för en konsert på Babel. Henderson fick en rivstart karriären när han tillsammans med basisten Gary Willis bildade bandet Tribal Tech. Med sin egen blandning av […]