Johannes Nästesjö & Sten Sandell Duo

Johannes Nästesjö & Sten Sandell Duo

Improviserad/realtidskomponerad musik i den samtida Europeiska andan. Byggd på konversationer snarare än monologer. Musikaliskt, stundtals luftigt och med gott om utrymme för de bägge musikerna att frasera fritt, men ändock tillsammans. Stundtals intensivt, ytterst rytmiskt komplext och kompakt, med musik som plöjer fram musikaliska fåror, utan att för den sakens skull köra över helheten. Men hela tiden redo för rytmiska, dynamiska, tonala och spektrala ögonblicksförändringar.

Sten Sandell är en av Europas främsta ljudkonstnärer och improvisationsmusiker som skapar en magisk klangvärld med piano, elektronik och orgel. Sandell har samarbetat tillsammans med bland de största namnen på den internationella och svenska scenen, bland dem kan nämnas Sofia Jernberg, Evan Parker och Mats Gustavsson. Sandell skapar en ljudvärld fylld med hela spektra av klangfärger och toner och att uppleva en av hans konserter är både komplex, direkt kommunikation med publiken och når rakt in i hjärtat. Sten Sandell är medlem av Kungliga musikaliska akademien.

Johannes Nästesjö har sedan 20 år varit aktiv inom scenen för Improviserad och Nutida musik och även inom modern jazz, teater, barnprojekt med mera. Hans passion till musiken har resulterat i många turnéer världen över, konstnärlig forskning och medverkan på mer än 50 skivsläpp. Solospel, främst inom improvisationsmusiken, är Johannes hjärteprojekt.

Lyssna här!

Sten Sandell – piano
Johannes Nästesjö – kontrabas

Foto: Crister Männikus

Var: S:t Pauli Kyrka, Malmö
När: 2024-09-21 17:00

Fri entré

Nästkommande arrangemang

Emma Denward Transformation

Var: Inkonst, Malmö
När: 2024-09-05 19:00

En addition till den moderna nordiska jazzen, där text och melodier flätas samman i en öppen klangvärld. Emma Denward har i sitt senaste projekt ”Transformation” plockat russinen ur kakan bland svenska musiker och satt ihop en ny tidigare oprövad konstellation →

Colors

Var: Palladium Malmö
När: 2024-09-12 19:00

Ett konstnärligt samarbete med den internationellt erkände svenske trumpetaren Anders Bergcrantz från Malmö inspirerade den franske saxofonisten Pierre Bertrand, som bl.a. grundat Paris Jazz Big Band och leder Nice Jazz Band, att skapa projektet ”Colors” och utforska ”kvintettens ljud”. Pierre →