Scott Henderson

Scott Henderson

En av världens främsta jazzgitarrister, Scott Henderson, är aktuell med ny musik och Sverigebesök! Den 12 mars besöker han Malmö tillsammans med sina musiker och Jeff Aug som support för en konsert på Babel.
Henderson fick en rivstart karriären när han tillsammans med basisten Gary Willis bildade bandet Tribal Tech. Med sin egen blandning av bluesinspirerad jazzrock klev Henderson fram som ett utropstecken i fusionsjazzen. Hans suveräna stil har också lyst fram i samarbeten med bland andra Chick Corea och den vittberömde keyboardisten Joe Zawinul. Scott Henderson har utsetts till världens främste jazzgitarrist av både Guitar World och Guitar Player!
Med ett ständigt idérikt, nyanserat och flyhänt spel håller Scott Henderson fortfarande den yngre generationens gitarrister på halster. Trots att Henderson blivit mäster i eget gebit har han kvar lekfullheten i spelet på ett sätt som lyfter denna fulländade stilist.
I början av februari släpper Scott Henderson sitt efterlängtade nya album ”Karnevel!”. Plattan är mer varierande än tidigare alster. Harmonierna är mer komplexa, men utan att nagga på bluesinfluensen, och vissa låtar är helt rockdrivna.
Medverkande på scen:
Scott Henderson – gitarr
Romain Labaye – bas
Archibald Ligonniere – trummor
Special Guest: Lina Mastalska – gitarr
Support för kvällen är gitarristen Jeff Aug (solo).
Dörrar 19.00
På scen 20.00
Konserten är ett samarbete med Kulturbolaget och Babel.
Var: Babel, Spångatan 38, Malmö
När: 2024-03-12 20:00
Köp biljett

Nästkommande arrangemang

Fredrik Kronkvist Quartet & Otero String Quartet

Var: Palladium Malmö
När: 2024-01-30 19:00

Fredrik Kronkvists nya album Open Gates är ett internationellt samarbete med några av jazzens och den klassiska musikens mest spännande nutida musiker. Fredrik Kronkvists kompositioner är arrangerade för stråkkvartett av prisbelönta arrangören och kompositören Kathrine Windfeld från Köpenhamn som också är kvällens pianist. På scen möter vi Fredrik Kronkvist Quartet tillsammans med Otero String Quartet […]

Scott Henderson

Var: Babel, Spångatan 38, Malmö
När: 2024-03-12 20:00

En av världens främsta jazzgitarrister, Scott Henderson, är aktuell med ny musik och Sverigebesök! Den 12 mars besöker han Malmö tillsammans med sina musiker och Jeff Aug som support för en konsert på Babel. Henderson fick en rivstart karriären när han tillsammans med basisten Gary Willis bildade bandet Tribal Tech. Med sin egen blandning av […]