Denward & Hjort – Skivsläpp

En mix av modern jazz med nordisk ton och svensk visa.

►På Hotell Duxiana, Mäster Johansgatan 1
►Fre 25 sept, på scen 17.00. Ett längre set. Dörrar från 16.30 – 19.00. Fri entré. Begränsat antal platser.
►Boka din plats via bokning@malmo.hotelduxiana.com.
Lokalen är rullstolsanpassad. Vi möblerar med avstånd. Om du får förhinder, avboka din plats så någon annan lycklig får höra livemusik igen.

Med en intensitet som spänner från det intimt innerliga till kärvheten i ett vrål, sjunger Emma Denward sina texter så det verkligen känns. Emma och pianisten Magnus Hjorth har en mångårig historia av gemensamt låtskrivande, och de har utvecklat ett nyansrikt och tätt samspel. Magnus vet både att lämna luft och att fylla uttrycket med snabba målande inpass för att lyfta känslan i text och melodi. Denward & Hjorth hittar sin edge mitt emellan modern jazz, den nordiska tonen och den svenska visan.

För Denward & Hjorth är detta album det fjärde som är frukten av ett väletablerat gemensamt låtskrivande. Dock är det, trots många konserter, första albumet i duoformat.

Emma om samarbetet: “Magnus är skicklig på att fånga rytmen och stämningen i mina texter. Det är spännande att se hur han klär mina ord i klanger och melodier. Som pianist är han lyhörd och följsam, och i vårt samspel öppnar det för en stark gemensam närvaro.”

Emma Denward är en skånsk jazzsångerska, kompositör och lyriker. Hon har en magisterexamen från Musik Högskolan och undervisar i sång- och jazzsång på Fridhems folkhögskola. Under de senaste åren har Emma turnerat mycket i södra Sverige, bland annat på Ystad Sweden Jazz Festival och har en rad uppmärksammade skivsläpp bakom sig.

Magnus Hjort är en svensk jazzpianist verksam i Köpenhamn och som bl.a gått musikerutbildning på Rytmisk Musikkonservatorium. Han har medverkat på flera skivinspelningar, bland annat med den egna trion Magnus Hjorth Trio som också består av dansken Lasse Mørck (bas) och norrmannen Snorre Kirk (trummor).

 

Jazz i Malmö presenterar tillsammans med hotell Duxiana konserter med namnet ”Social Distancing/Speakeasy” med lokala jazzproffsmusiker. Hotell Duxiana har också en trevlig uteservering, så vid fullbokat finns plats att njuta en god dryck och måltid och lyssna på musiken därifrån. Även där möblerat med avstånd.
Lokalen är rullstolsanpassad, maila länk för platsbokning och för mer info om tillgänglighet och andra vanliga frågor: bokning@malmo.hotelduxiana.com

Denna konsert presenteras i ett samarbete mellan Jazz i Malmö, Musik i Syd och Duxiana. Varmt välkomna.

Foto av Szilvia Nagy

Vi följer Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner för att säkerställa en trygg miljö på våra arrangemang.