Jacob Karlzon – piano, Rasmus Khilberg – trummor, Mattias Hjort – kontrabas.

Jacob Karlzon är otvetydigt en av de allra främsta jazzpianisterna och kompositörerna i Europa. Stilistiskt och musikaliskt är Jacob Karlzon en van resenär. Han kommer från en klassisk bakgrund men har delat scen med de stora namnen inom jazzen som Kenny Wheeler, Norma Winstone, Billy Cobham mfl. Jacob har mottagit flertalet utmärkelser och priser. En imponerande mängd skivsläpp både i egen regi och i samarbeten med en rad uppmärksammade musiker har det blivit genom åren.

Rasmus Khilberg är en mycket anlitad och välmeriterad trummis som spelar med Victoria Tolstoy, Nils Landgren, NDR Big Band, Jacob Karlzon trio mf.l  – Rasmus is not only a great drummer, he is also a very god friend. On top of that, he is a fantastic musician with a great sence of time, structure and melody. // -Nils Landgren

Mattias Hjort, en av regionens mest anlitade och uppskattade jazzbasister har genom åren spelat med de flesta stora namnen inom svensk jazz med spelningar och turnéer i såväl Sverige som i övriga Europa. Mattias är bl.a universitetsadjunkt i jazz-/improvisationsensemble på Musikhögskolan i Malmö. Hans melodiösa och lyhörda basspel hörs i många uppmärksammade konstellationer och grupper.

Tyvärr måste Helge Albin ställa in. Albin välkomnar vi varmast och med ära åter tillbaka när det blir möjligt igen. Kompositören, arrangören och professor Emeritus Helge Albin, som bland annat spelar saxofon och flöjt, har sedan 1979 varit musikalisk ledare för storbandet Tolvan Big Band som är känt över hela jazzvärlden och där han har satt sin alldeles egna prägel på musiken. Albin har varit lektor vid Musikhögskolan i Malmö och 2005 utnämndes han där till professor i jazzimprovisation. Albin har mottagit flertalet utmärkelser och stipendier genom åren. Jazz i Malmös hedersutmärkelse ”Guldnålen” mottog Albin 2011 med motivationen: för att han med smak, finess och aldrig sviktande entusiasm under många år satt guldkant på jazzen i Malmö.

Till denna kväll tar han med sig en riktigt guldkantat stjärngäng som består av Jacob Karlzon – piano, Rasmus Khilberg – trummor, Mattias Hjort – kontrabas

En kväll utöver det vanliga, garanteras! Varmt välkomna. Skynda boka plats. Fåtal biljetter, vi håller avstånd och bryr oss om varandra.

►På Hotell Duxiana, Mäster Johansgatan 1
Fredag 30 oktober på scen 17.00. 2 set med kortare paus. Dörrar från 16.30 – 19.00. Fri entré. Begränsat antal platser.
►Boka din plats via bokning@malmo.hotelduxiana.com.
Vi möblerar med avstånd. Om du får förhinder, avboka din plats så någon annan lycklig får höra livemusik igen. Lokalen är rullstolsanpassad, maila länk för platsbokning och för mer info om tillgänglighet och andra vanliga frågor: bokning@malmo.hotelduxiana.com

Nästa ”Social Distancing/Speakeasy” sker fredagen den 27 november. Det blir säsongens sista, men vi återkommer vårsäsong 2021 igen, efter önskningar.

Denna konserten presenteras i samarbete med Musik i Syd, Duxiana Hotell och Jazz i Malmö.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner för att säkerställa en trygg miljö på våra arrangemang.