Bergcrantz-Laurin Kvartett

►På Hotell Duxiana, Mäster Johansgatan 1
►Fre 28 aug, på scen 17.00 sharp. Två set x 45 min. Dörrar från 16.30 – 19.00. Fri entré. Begränsat antal platser.
►Boka din plats via bokning@malmo.hotelduxiana.com. Fri entré.
Lokalen är rullstolsanpassad. Vi möblerar med avstånd. Om du får förhinder, avboka din plats så någon annan lycklig får höra livemusik igen.

Bergcrantz-Laurin Kvartett är Anders Bergcrantz – trumpet, Anna-Lena Laurin – piano, Anders Fjeldsted – bas och Niclas Campagnol på trummor. En mästerlig kvartett som bjuder på musik av Anders Bergcrantz, Anna-Lena Laurin samt några väl valda Standards.

Anders Bergcrantz snart aktuell med nya dubbel-LP ”Elevate” som släpps den 18 september, har en imponerande mängd hyllade skivsläpp, utmärkelse och konserter bakom sig, både internationellt och i Sverige. Här hemma har han bl.a belönats med Orkesterjournalens Gyllene Skiva två gånger, mottagit Sveriges Radios pris Jazzkatten för årets bästa svenska Jazzmusiker två gånger. 2017 mottog han Jazz i Malmös hederspris Guldnålen med motiveringen: Med en ventil i jazzhistorien, en i samtiden och en tredje i en alldeles egen musikalisk värld har Anders Bergcrantz under många år gett upphov till glädje, reflektion och inspiration till såväl publik som andra musiker. Oavsett sammanhang har Bergcrantz trumpetspel gjort sig hört med en tydlig och vältalig röst som har uppskattats över hela världen. ”That’s Nice, Don’t Stop”!

Anna-Lena Laurin har komponerat på beställning för orkestrar/solister/dirigenter bl.a till Kungliga Filharmonikerna, Malmö Operaorkester, Sveriges Radio och Håkan Hardenberg. Hon har som både tonsättare, pianist och kompositör uppmärksammats och mottagit flertalet priser och utmärkelser både internationellt och nationellt. Här hemma har bl.a hennes verk Concerto for flute strings and harp nominerats av Musikförläggarnas pris till ett av de mest betydande verken i Sverige.

Jazz i Malmö presenterar tillsammans med hotell Duxiana konserter med namnet ”Social Distancing/Speakeasy” med lokala jazzproffsmusiker. Hotell Duxiana har också en trevlig uteservering, så vid fullbokat finns plats att njuta en god dryck och måltid och lyssna på musiken därifrån. Även där möblerat med avstånd.
Lokalen är rullstolsanpassad, maila länk för platsbokning och för mer info om tillgänglighet och andra vanliga frågor: bokning@malmo.hotelduxiana.com

Varmt välkomna hälsar Jazz i Malmö och hotell Duxiana.