►På Hotell Duxiana, Mäster Johansgatan 1
►Fre 29 maj, på scen 17.00 sharp. Två set x 45 min. Dörrar från 16.30-19.00.
På hotell Duxiana presenterar Jazz i Malmö tillsammans med hotell Duxiana fyra jazzkonserter med namnet ”Social Distancing/Speakeasy” med lokala jazzproffsmusiker. Datum är fre 29 maj, fre 26 juni, fre 31 juli och fre 28 aug. Vi möblerar om så vi kan hålla avstånd och ser därför gärna att du bokar din plats via denna maillänk: bokning@malmo.hotelduxiana.com
Lokalen är rullstolsanpassad, maila länk för platsbokning och mer info om tillgänglighet.
Först ut i konsertserien är: Sven Erik Lundeqvist Trio som är ett finstilt och tungt svängande band, som i sin nuvarande sättning har jobbat i över sex år med att mejsla fram jazzens kvintesens.
De träffades alla på Musikhögskolan i Malmö där de nu bor och verkar. Trions musik tar avstamp i 50-talets bop och sträcker sig via en rad influenser fram till nutid.
Tyngden ligger på ett djupt svängande beat med impressionistisk harmonik och tonvis med blues. Allt detta i en elegant skimrande klangvärld.Sven Erik Lundeqvist är pianist, kompositör och bandledare i trion. Hans spelstil är expresiv, flink, svängig och mångsidig.
Kompositionerna har en svängigt framåtgående karaktär, ofta med underliggande stämmor och lager för att skapa strömmar och musikalisk kontrapunkt.

Olle Derneviks trummspel är på allas läppar i kring Öresundsregionen. Med ett stort sväng och fokus på beatet skapar han  ett komunikativt sidospår i varje låt där han slänger in brinnande vedträn i den musikaliska elden. Hans trumsolon är små resor där han motiviskt bygger upp en handling som alltid utmanar den uppenbara pulsen, för att sedan alltid landa säkert med båda fötterna i låtens form.

Simon Peterson är gruppens eleganta motor som med rytmisk pressision ger ett golv för alla att stå på. Med sina utmärkande melodiska bassolon ger han lyssnaren lyriska linjer som nästan kunde vara teman i sig själva.

Allt detta blir tillsammans en själfull enhet som ger lyssnaren nåt som den kanske inte hade förväntat sig av en vanlig jazztrio.