►På Hotell Duxiana, Mäster Johansgatan 1
►Fre 31 juli, på scen 17.00 sharp. Två set x 45 min. Dörrar från 16.30 – 19.00. Fri entré. Begränsat antal platser.
►Boka din plats via bokning@malmo.hotelduxiana.com
Lokalen är rullstolsanpassad. Vi möblerar med avstånd.

Denna högkvalitativa kvintett bjuder på en rytmfest, med musik som kryssar från den amerikanska kusten till det karibiska havet och vidare ner till Brasiliens vackra stränder.
Det blir låtar av favoritartister och kompositörer från olika genrer, platser och på olika språk. Amerikanskt, Cubanskt, Brasilianskt och Jamaicanskt – där den röda tråden blir afro-musikens olika vägar och uttryck i den nya världen.

Följande briljanta musiker i denna stjärnkvintett (som ännu inte har bestämt ett namn) är:
Miriam Aïda – sång
Fredrik Kronkvist – Altsaxofon och flöjt
Mats Andersson – akustisk gitarr
Simon Pettersson – bas
Ola Bothzen – slagverk

Kritikerhyllade sångerskan Miriam Aïda har alltid siktet på att skapa gemenskap med sin publik. Flera av hennes album har nominerats till Grammis, Manifestpriset och på Folk- och Världsmusikgalan. Vi har hört henne i både Allsång på Skansen, SVTs Luciafirande, SVT´s program Sverige och Go’ kväll m.m.
Hon är också en kulturprofil som verkat som krönikör (P2 Jazzradion, LIRA, Ystad Allehanda mf.l) och programledare och producent för Sveriges Radio P2 Live. 2017 fick hon hedersuppdraget att intervjua Polarpristagaren Wayne Shorter på PolarPrize/PolarTalks..

Tillsammans med Fredrik Kronkvist mottog Miriam Aïda 2010 Jazz i Malmös hederspris ”Guldnålen”.
Fredrik Kronkvists saxofonspel och kompositioner har även fått stor internationell uppmärksamhet och med sina senare album har han fått fyra stjärnor av fem i ”Down Beat Magazine” och tagit sig in på Down Beats lista över Årets Bästa Album.

Jazz i Malmö presenterar tillsammans med hotell Duxiana fyra jazzkonserter med namnet ”Social Distancing/Speakeasy” med lokala jazzproffsmusiker. Datum är fre 29 maj, fre 26 juni, fre 31 juli och fre 28 aug (TBA). Vi möblerar om så vi kan hålla avstånd och ser därför gärna att du bokar din plats via denna maillänk: bokning@malmo.hotelduxiana.com
Begränsat antal platser gäller, så först till kvarn! Hotell Duxiana har också en trevlig uteservering, så vid fullbokat finns plats att njuta en god dryck och måltid och lyssna på musiken därifrån. Även där möblerat med avstånd.
Lokalen är rullstolsanpassad, maila länk för platsbokning och för mer info om tillgänglighet och andra vanliga frågor.
#Jazzimalmö #konsert #jazz #duxiana

Varmt välkomna hälsar Jazz i Malmö och hotell Duxiana.