Fredrik Kronkvist Ballads
Saxofonisten och kompositören Fredrik Kronkvist skapar en mångfacetterad upplevelse på sitt senaste album där han bjuder på tio nyskrivna ballader inspirerade av människor, böcker, historia, platser, konst och musik.
Jazzens olika element med influenser från världens alla hörn finns som grund till en helande och känslomässig resa när Kronkvist fokuserar på kärnan i varje melodi tillsammans med en rytmsektion som med fingertoppskänsla ger varje komposition sin speciella karaktär.
Lyssnarna får tid till eftertanke och bjuds på olika sinnesstämningar att drömma sig bort till med innerliga improvisationer där varje ton välj med omsorg för att måla upp olika cinematiska scenarion för lyssnarna att njuta av.
I gruppen finns några av de finaste svenska musikerna som alla har en speciell förmåga att kunna spela från hjärtat och skapa en dialog med publiken.
Fredrik Kronkvist – saxofon
Sven-Erik Lundeqvist – flygel
Simon Petersson – kontrabas
Adam Ross – trummor

På torsdag 8 april spelar vi in en livekonsert i S:t Johannes kyrka som vi släpper upp på måndag 12 april kl.19.30. Länken kommer ligga kvar, så du kan in och inspireras när du behöver. Länk kommer här och på FB och Instagram. Det blir en fin och annorlunda upplevelse, lite som medicin i en stressig tid.