► Victoriateatern. Picknickkonsert

► Tisdag 27 mars, insläpp kl 19, på scen kl 19.30

► Pris: 170:-, medl. Jazz i Malmö: 120:-, Student: 90:-. I priset ingår garderobsavgift.

► Biljetter säljs via: Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö, 040-103020 Biljetter

Karolina Almgren Projekt är nyskriven musik, blandat med gamla fina jazzstandards och vis-melodier i ny tappning. Musik med starkt fokus på rytm och melodi. Musik full av kontraster och spännande överraskningar.

Karolina spelar i en mängd olika projekt/band, både egna och andras. Mest aktiv är hon i duon ”Sisters of Invention” som hon och storasystern Malin driver tillsammans. De har under åren släppt två kritikerrosade skivor, samarbetat med bland andra Norrbottens musiken, Bohuslän Big Band, Jonas Kullhammar, Håkan Broström, Rigmor Gustafsson mf.l. Karolina kan även höras i banden: KAALM, Fanny Gunnarsson Quartet mf.l

Bakom trumset nummer 1 finner vi Martina Almgren, en etablerad trummis och kompositör på den nutida svenska jazzscenen. Hon driver projekt som Martina & Owe Almgren Quartet, Oh Yeah Orchestra, och MOZ trio.

Anni Elif Egecioglu är cellist, sångerska och kompositör och verksam frilansmusiker i Helsingfors, Finland och är aktiv inom flera olika musikaliska fält. Både klassisk och improvisationsbaserad musik men populärmusik speglas också starkt i hennes musikaliska arbeten, som till exempel i gruppen Elifantree (Fin/Se).

Isa Savbrant är en kontrabasist och elbasist från Malmö. Isa rör sig i många genrer och spelar allt från jazz till popmusik och syns därför på många olika scener runt om i Sverige. Hon turnerar sedan ett år tillbaka med sångerskan och popikonen Marit Bergman och är medlem och arrangör i jazzbandet Lady Swing Orchestra.

Trumset 2 trakteras av Malin Almgren, syster till Karolina. Hon har komponerat beställningsverk för storbandet Bohuslän Big Band och spelat med en mängd stora namn så som Lill-Babs, Nils Landgren mf.l

image.php