MUSICMUSICMUSIC OVERSIZED
En förstorad trio, uppklädd till tänderna och satt i guldram. Bröderna Fabian och Josef Kallerdahl och trummisen Michael Edlund har spelat ihop sedan början av seklet. De har genom åren kallats ”den svenska jazzens mesta garageband”, ”ett litet paket av rytmisk rapphet”, ”en trio med en uppfriskande avsaknad av respekt för sin genre” samt kort och gott ”supertrio”. Nu kommer deras nionde skiva i eget namn och visst är det fortfarande en trio vi hör, men den här gången i förstärkt lyxversion med arrangemang för viola da gamba, violin, basklarinett och flöjt.
Nu kommer de till Malmö och vi spelar in konserten på Inkonst onsdag 31 mars och vi släpper upp den via vår Youtube-länk måndag 5 april kl.19.30, som vi lägger upp här och i våra socialamedier. Länken kommer ligga kvar och du kan in och lyssna när du vill och hur många gånger du önskar för att inspireras och njuta.
Fabian Kallerdahl – pi, Josef Kallerdahl – bas, Michael Edlund – tr
Nils Berg basklarinett, Axel Mårdsjö – flöjt, Josefin Runsteen – fiol
Samuel Runsteen – viola da gamba
Sagt om senaste albumet:
Kulturnytt i P1: ”De har gjort en fantastisk skiva!”
DN gav 4/5  –”Soundet på ”Oversized” är mycket riktigt större och lyxigare än någonsin tidigare, samtidigt som Fabian Kallerdahls penna och trions väl inarbetade identitet innebär ett välkommet igenkännande.
Dalademokraten: Ett friskt inslag i virustider