► Sten Sandell – solo på Palladium

► Onsdag 21 februari, Dörrar kl 18, på scen kl 19

► Pris: 160:-. Medl.Jazz i Malmö: 130:- Student: 100:-

► Biljetter säljs via: Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö, 040-103020 Biljett Samt i entrén konsertkvällen.

Sten skriver: Om jag vore bildkonstnär och var tvungen att i numrerade fält måla en anvisad färg, så skulle jag hitta på någonting annat att göra. Om jag vore författare och bara fick skriva vad andra har dikterat, så skulle jag hitta på någonting annat att göra. Om jag som musiker var tvungen att spela efter anvisade noter istället för att improvisera, så skulle jag hitta på någonting annat att göra. Att kunna byta riktning, eller behålla den. Akustiskt och Politiskt.

Sten Sandell är en av nyckelpersonerna inom den skandinaviska improvisationsmusiken och har i sitt konstnärskap utmärkt sig som en visionär och stigfinnare. Han har med sitt pianospel skapat ett alldeles unikt musikaliskt språk för improvisation och egenkomponerade grafiska kompositioner. De långa och fruktbara samarbetena med andra stora improvisationsmusiker såsom Mats Gustafsson, Raymond Strid, Johan Berthling och Paal Nilssen-Love har influerat den nya generationen improvisationsmusiker inom genren sedan länge. En musikupplevelse som stimulans för filosofiska utsvävningar utlovas.

Med flygeln i centrum är namnet på serien där vi presenterar spännande solopianister och möblerar så vi kommer nära musikern. I ett samarbete med Musik i syd.

 180221_Sten sandell_foto Christer Männikus

Foto: Christer Männikus