Almaz Yebio & Maggi Olin -”Våra jazzfavoriter” – svängigt och lyriskt med mycket improvisation.
Hotell Duxiana. Mäster Johansgatan 1. Första set startar från kl.18.30. Fri entré. Kom gärna tidigare och njut goda drinkar, skön atmosfär på magnifika Duxiana! Boka bord (040-607 70 00) eller bara dyk upp för plats i baren. Konserten håller 2 set med paus.
Sångerskan Almaz Yebio har i över 20 år arbetat som frilansande artist och dirigent. En mängd skivsläpp och projekt har det blivit, både i egna grupper som ”Almaz Yebio´s Twist n´ Shout” och i samarbeten med andra inom jazz, visa, och gospel. 
 
Pianisten Maggi Olin har arbetat som kompositör/arrangör och pianist för både egna grupper, ingått i delat ledarskap med ett stort antal grupper och större orkestrar sedan många år tillbaka. Maggi har under en lång tid arbetat både nationellt och internationellt.
Almaz Yebio och Maggi Olin har båda mottagit föreningen Jazz i Malmös hederspris ”Guldnålen” för deras olika berikande och inspirerande insatser för jazzen och i egenskap som musiker.
Simon Petersson också hemmahörande i Malmö är en flitigt anlitad kontrabasist i hela Öresundsregionen. Simon kan höras i många olika sammanhang, bl.a i Fredrik Kronkvist 5, Sven Erik Lundeqvist Trio och The Ambassador.
Almaz Yebio – sång, Maggi Olin – piano & Simon Petersson – kontrabas.
Konserten sker i samarbete med Musik i Syd och Duxiana.
Bild på Maggi: Tommy Jonzon