Torsdag 15 april spelar vi in två livekonserter på Inkonst. Ingrid Malmén och WE ARE + Alice Hernqvist med band. Dessa två grupper är näst ut i vår nya serie ”Rising” där du alltid möter spännande och intressanta grupper som är på god väg mot stjärnorna! Att njuta konserterna är gratis. Länk med Ingrid Malmén lägger vi upp här på vår youtube, måndag 19/4 kl.19.30. På tisdagen 20/4 lägger vi upp WE ARE + Alice Hernqvist kl.19.30. Länkarna kommer ligga kvar så du kan in och inspireras när du behöver.

Ingrid Malmén med band spelar musik från albumet “Hjärtslag” (Armadillo recordings), som släpptes i oktober 2020. Hjärtslag är Malméns andra album. Vi får följa henne i sökandet efter en väg ut ur hjärtesorg, för att till slut landa i lycka. Med jazzen som utgångspunkt förgrenar sig uttrycket till pop, visa och frijazz. Musiken och texterna rör sig ständigt i närheten till hjärtat, med hjärtslagen som puls och utgångspunkt i varje låt. Malméns mod och oförställdhet letar sig in i det närmaste när hon i sina texter behandlar ämnen som som sorg, tvivel, kärlek och hopp. Hennes röst förflyttar sig lätt mellan olika stämningar, viskande i ditt öra eller som en del i en större helhet.

Ingrid Malmén har under de senaste åren etablerat sig på jazzscenen med sin egen musik, och har spelat med musiker som Jonas Kullhammar och Lisa Grotherus. Ingrid står för en unik röst på Sveriges jazzscen, då hon rör sig brett inom genrer som swing, frijazz och modern jazz. Hennes svenska texter i kombination med kompositionerna skapar ett välarbetat sound med närhet och stora känsloyttringar.

Ingrid Malmén – sång, Tobias Johansson – piano, Ingrid Schyborger – bas, Per Lindberg – trummor.”Som Monica Zetterlund eller Barbro Hörberg? Nej, Ingrid Malmén diktar och sjunger mer eget än så. Hon uttrycker sig.” – Lira Musikmagasin 2020

https://www.ingridmalmen.com/

WE ARE + Alice Hernqvist formas av fyra musiker som har växt upp under en tid där nästan all musik har varit tillgänglig och som resultat färgat musikerna och gjort musiken genreöverskridande och gränslös med ett fritt och öppet framförande. Med rötterna i jazzen men med en nyfikenhet som sträcker sig över genregränserna hämtas influenser från såväl 80-talets synthmusik som modern konstmusik.

Bandet består av musiker som kan höras i andra projekt såsom; Krokofant, Trondheim Jazzorkester, Megalodon Collective, Rune Your Day, Eberson, Post- Sun- Vision, Hvcker mfl.
Alice Hernqvist – Piano & Synth
Karl Hjalmar Nyberg – Saxofoner
Aaron Mandelmann – Bas
Axel Skalstad  – Trummor