Torsdagen den 15 april spelade vi in Ingrid Malmén med band på Inkonst. Denna grupp är tredje ut i vår nya serie ”Rising” där du alltid möter spännande och intressanta grupper som är på god väg mot stjärnorna! Att njuta konserterna är gratis. Länk med Ingrid ligger nu på vår Youtube kanal och öppnas på måndag 19/4, kl.19.30. Länk ligger kvar så du kan in och inspireras när du behöver.

Ingrid Malmén med band spelar musik från albumet “Hjärtslag” (Armadillo recordings), som släpptes i oktober 2020. Hjärtslag är Malméns andra album. Vi får följa henne i sökandet efter en väg ut ur hjärtesorg, för att till slut landa i lycka. Med jazzen som utgångspunkt förgrenar sig uttrycket till pop, visa och frijazz. Musiken och texterna rör sig ständigt i närheten till hjärtat, med hjärtslagen som puls och utgångspunkt i varje låt. Malméns mod och oförställdhet letar sig in i det närmaste när hon i sina texter behandlar ämnen som som sorg, tvivel, kärlek och hopp. Hennes röst förflyttar sig lätt mellan olika stämningar, viskande i ditt öra eller som en del i en större helhet.

Ingrid Malmén har under de senaste åren etablerat sig på jazzscenen med sin egen musik, och har spelat med musiker som Jonas Kullhammar och Lisa Grotherus. Ingrid står för en unik röst på Sveriges jazzscen, då hon rör sig brett inom genrer som swing, frijazz och modern jazz. Hennes svenska texter i kombination med kompositionerna skapar ett välarbetat sound med närhet och stora känsloyttringar.

Ingrid Malmén – sång, Tobias Johansson – piano, Ingrid Schyborger – bas, Per Lindberg – trummor.”Som Monica Zetterlund eller Barbro Hörberg? Nej, Ingrid Malmén diktar och sjunger mer eget än så. Hon uttrycker sig.” – Lira Musikmagasin 2020

https://www.ingridmalmen.com/