Organic Music Society

Organic Music Society

Föreläsning om albumet och det kreativa samarbetet mellan Don och Moki Cherry av Magnus Nygren.

Att hitta ett sätt att undersöka om livet och levandet i sig är konst genom att leva det som en kreativ process. Ungefär så formulerade Moki Cherry utgångspunkten för hennes och Don Cherrys konstnärliga samarbete. Redan sommaren 1971 manifesterades detta genom att de i praktiken ställdes ut som en ”musikalisk-estetisk situation” under utställningen Utopier och Visioner på Moderna Museet i Stockholm. Med utgångspunkt i albumet Organic Music Society föreläser Magnus Nygren om det mycket kreativa samarbete som utvecklades mellan Don och Moki Cherry. Där Don formade musiken och Moki den omgärdande miljön med kläder, portabla tygapplikationer, affischer, omslagsbilder med mera. Tillsammans skapade de en organisk helhet där livet ingick som en given del.

Magnus Nygren är musikskribent och skriver på en omfattande biografi om Don Cherry. Han var också en av redaktörerna för boken Organic Music Societies (Blank Forms) som fokuserar på Don och Moki Cherrys samarbete under 1970-talet. Han har skrivit omslagstexter till flera album med Don Cherry. Mellan 2015 och 2022 var han redaktör för tidningen OrkesterJournalen/Jazz skriver för internationella tidskrifter som We Jazz Magazine och The Wire. Han har tidigare varit kritiker i Svenska Dagbladet.

Utställningen är öppen 11-19 torsdagar, föreläsningen börjar 17.00, så kom gärna i god tid så du hinner se utställningen i lugn och ro.

Photo: Joakim Kröger Bildupphovsrätt 2023

Vuxen 50 kr, pensionär/student 40 kr. Inga förköp, biljetter säljs endast på plats. Max 50 personer.

I samarbete med Moderna Museet

Var: Moderna Museet, Ola Billgrens plats 2-4, Malmö
När: 2023-11-30 17:00
Köp biljett

Nästkommande arrangemang

Fredrik Kronkvist Quartet & Otero String Quartet

Var: Palladium Malmö
När: 2024-01-30 19:00

Fredrik Kronkvists nya album Open Gates är ett internationellt samarbete med några av jazzens och den klassiska musikens mest spännande nutida musiker. Fredrik Kronkvists kompositioner är arrangerade för stråkkvartett av prisbelönta arrangören och kompositören Kathrine Windfeld från Köpenhamn som också är kvällens pianist. På scen möter vi Fredrik Kronkvist Quartet tillsammans med Otero String Quartet […]

Scott Henderson

Var: Babel, Spångatan 38, Malmö
När: 2024-03-12 20:00

En av världens främsta jazzgitarrister, Scott Henderson, är aktuell med ny musik och Sverigebesök! Den 12 mars besöker han Malmö tillsammans med sina musiker och Jeff Aug som support för en konsert på Babel. Henderson fick en rivstart karriären när han tillsammans med basisten Gary Willis bildade bandet Tribal Tech. Med sin egen blandning av […]