Miriam The Believer

Miriam The Believer

Mariam Wallentin är en artist med stort hjärta, lika eftertänksam som musikaliskt djärv i sitt konstnärskap. En Alice Coltrane för vår tid. Hennes röst utforskar oupptäckta världar, där själsligt djup möter musik och får oss att känna och tänka.

Med musikaliska rötter dels i improvisation, dels i pop och soul, har Wallentins karriär korsat ett flertal mångfacetterade territorium; Wallentin är halva Wildbirds & Peacedrums och en av de kreativa krafterna i jazzkollektivet Fire! Orchestra. Hon har jobbat med band som Deerhoof och Konono no 1, med körer, stråkensembler, symfoniorkestrar, sjungit för Björk och varit med i en experimentell opera av noisemusikern Ben Frost. Hon har musikaliska samarbeten ihop med Damien Rice och Leslie Feist, har vunnit Manifestpris, Jazzkattenpris och nominerats ett flertal gånger till Grammis.

Med sitt kompromisslösa förhållningssätt till musik startade Wallentin 2012 sitt projekt Mariam The Believer, för att kunna fokusera sitt uttryck in i ett mer poporienterat projekt. Mariam The Believer har släppt två hyllade fullängdsalbum på sin egen etikett Repeat Until Death. Hon har en pågående serie med EPs vid namn ”Instant Creativity”. Nu är hennes tredje fullängdsskiva i ordningen inspelad och snart redo att släppas, ”Breathing Techniques”. Nya låtar om längtan samt ett utforskande kring livets sköra ögonblick och existensens ständigtutvecklande natur. Framfört ihop med en kammarmusikalisk sättning i modernare tappning, popmusik möter improvisationer i ett poetiskt flöde. Mariam är en artist som vågar och som berör. Ingen lämnas oberörd.

Mariam Wallentin–sång, komposition
Samuel Runsteen–cello, viola da gamba
Josefin Runsteen–fiol
Andreas Werliin–trummor, percussion
Alexander Zethson–keyboards
Johan Graden–piano

Arr: Musik i Syd och Jazz i Malmö

Var: Palladium, Malmö
När: 2024-11-07 19:00
Köp biljett

Nästkommande arrangemang

Emma Denward Transformation

Var: Inkonst, Malmö
När: 2024-09-05 19:00

En addition till den moderna nordiska jazzen, där text och melodier flätas samman i en öppen klangvärld. Emma Denward har i sitt senaste projekt ”Transformation” plockat russinen ur kakan bland svenska musiker och satt ihop en ny tidigare oprövad konstellation →

Colors

Var: Palladium Malmö
När: 2024-09-12 19:00

Ett konstnärligt samarbete med den internationellt erkände svenske trumpetaren Anders Bergcrantz från Malmö inspirerade den franske saxofonisten Pierre Bertrand, som bl.a. grundat Paris Jazz Big Band och leder Nice Jazz Band, att skapa projektet ”Colors” och utforska ”kvintettens ljud”. Pierre →